"مجله نظامی"جامعترین مجله اینترنتی نظامی ایران

THE FIRST IRANIAN MILITARY JUORNAL
دائرة المعارف نظامی و تسلیحاتی مجله ی نظامی ، با قرار دادن نوعی متفاوت از اطلاعات نظامی پنجره ای جدید به روی علاقه مندان باز نموده است.قرار دادن اطلاعات نظامی و تخصصی که کمتر به آنها پرداخته میشود به همراه تصاویر کمیاب و جالب از ویژگیهای این مجله ی اینترنتی میباشد،همچنین شما دوستان عزیز میتوانید مطالب جالب خود را به ایمیل مجله ارسال کنید تا با نام خود شما به نمایش در بیاید.با تشکر
پربیننده ترین مطالب

۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

به گزارش مجله نظامی رژه 9 مه 2015 ارتش فدراسیون روسیه علاوه بر شکوه و جذابیت های خاص خود برای کارشناسان نظامی وعلاقه مندان به بخش تسلیحات یک پدیده شگفت انگیز و شگرف را به نمایش گذاشت تا بار دیگر قدرتنمایی صنایع نظامی روسیه را به رخ رقیب دیرینه اش یعنی ایالات متحده بکشد.روسیه که در زمینه تجهیزات پدافندی و نیروی زمینی برتری خود را بارها به رخ رقیب غربی خود کشیده است این بار از جدیدترین دست آورد زرهی خود پرده برداشت. آرماتا نام پلتفرم رزمی جدید ساخت روسیه است که بر مبنای اصول ساخت ماژولار و با هدف ایجاد بستر یکپارچه جهت تولید نسل جدید تانک ها و زره پوش های ارتش این کشور توسعه یافته است. دو زیرشاخه معرفی شده این پلتفرم ، تانک T-14 که توسط رسانه ها اولین تانک روسی با طراحی کاملا جدید و مستقل از زمان توسعه تانک معروف T-72  لقب گرفته است.طراحی و فناوری های بکار رفته دراین جنگ افزار تغییرات اساسی نسبت به جنگ افزارهای زرهی شوروی و روسیه تاکنون داشته است. دستاورد دوم خودروی نبرد پیاده نظام سنگین T-15 میباشد که در مباحث بعدی به آن میپردازیم.

                                       تصویر گرافیکی تانک T14 و نفربر زرهی T15

امروزه تانک ها با دشمنان بسیار بیشتر و متنوع تری نسبت به جنگ جهانی دوم مواجه هستند.توسعه پرتابه های مدرن ، موشک های ضدتانک هواپرتاب ، توپخانه های هوشمند و مهمات ضدزره متنوع در کنار تجربه خارق العاده غلبه تانک های کوچک اما چابک T-34 به تانک های قدرتمند اما تنبلی چون تانک های Tiger آلمانی ، همه و همه روسها را متقاعد کرد تا طراحی تانک های بزرگ و سنگینی چون KV-2 ملقب به Dreadnought) بی باک) مسلح به توپ های کالیبر بالا را به بایگانی تاریخ سپرده و تانک های کوچک ، سبک و به اصطلاح Low profile را برای نیم قرن بعد به عنوان ستون فقرات لشگرهای زرهی روسیه برگزینند.

                                       نخستین رژه رسمی T14 مراسم 9 مه 2015

رویارویی تانک های تولید شوروی با دکترین جدید در مقابل تانک های سنگین غربی چون تانک M60 در نبرد اعراب و رژیم صهیونیستی و پس از آن در مقابل تانک های چیفتن در جنگ ایران-عراق بار دیگر اثبات کرد در فقدان سیستم های مدرن رهگیری پرتابه ها (بدلیل محدودیت در علم الکترونیک آن زمان) و زره های مدرن ، تانک های جمع و جورتر ، مجهز برجک های کوتاه تر و چالاک تر ، از برتری و بقاپذیری انکارناپذیری برخوردار خواهند بود. اما این طراحی نیز عاری از مشکل نبود، نیاز به وزن و ابعاد کوچک تانک موجب ایجاد محدودیت در وزن زره استفاده شده و فضای خدمه تانک میشد، این محدودیت ها روسها را بر آن داشت که با پیشرفت تکنولوژی دست به توسعه راهکارهای نامتعارف و پیشتر دیده نشده همچون سیستم های حفاظت فعال (APS) ، زره های واکنشی ماژولار و بارگذار اتوماتیک (اتولودر) بزنند.

               مقایسه ظاهری T14 روسی با آبرامز ایالات متحده و چلنجر2 بیریتانیایی

با شتاب سرسام آور فناوری های مدرن همچون الکترونیک و متالورژی در دهه های اخیر، توسعه و ارتقا سیستم های جدید و نامتعارف در زمینه حفاظت ، تحرک و قدرت آتش همزمان با چنان سرعتی طی شد که به اعتقاد نویسنده ، زمینه ساز و عامل اصلی دومین تحول اساسی در صنعت زرهی روسیه گردیده است: بازگشت از طراحی تانک های کوچک و چالاک به تانک های سنگین و بزرگ که  تانک T14 آرماتا نیز امروز همین تحول اساسی در دکترین زرهی روسیه را نمایندگی میکند.

                                   تصویر آرماتا T14 در بالا و آبرامز M1A2 در پایین

در جریان رژه 9 مه 2015 نیروهای مسلح روسیه ، هفت دستگاه از اولین تانک های T-14 تولید شده در مقابل چشمان جهان رژه رفتند که بنابر گزارشات ، مجهز به توپ های 125 میلیمتری جدید 2A82-1M بودند. این توپ بدون خان که در سال 2006 توسعه یافت نسبت به توپ 2A64M تانک T-90 دارای 20 درصد بهبود در دقت آتش و 1.7 برابر بهبود در پخشش زاویه ای شلیک  (Fire Angular Dispersion)درصد بهبود میباشد . اما به جرات میتوان گفت مهمترین مشخصه اعلام شده از این توپ ، دارا بودن سرعت دهانه (و به تبع آن انرژی دهانه بالاتر) گلوله 1.17 برابری نسبت از توپ 120 میلیمتری L55 شرکت رین متال که در تانک لئوپارد 2A6 استفاده شده ، میباشد که با در نظر گرفتن سرعت دهانه توپ L55 ، توپ 2A82-1M دارای سرعت دهانه تخمینی 2047.5 متر بر ثانیه میباشد. آرماتا همانند نسل های پیشین خود از بارگذار خودکار استفاده میکنند که نرخ آتش 10 تا 12 گلوله در دقیقه را فراهم میکند ، برد موثر نفوذ این توپ توسط منابع 8 کیلومتر تخمین زده شده است.

                                           تصویر گرافیکی از فضای داخل T14 آرماتا

یک ویژگی غیرمتعارف آرماتا حذف تخلیه کننده دود شلیک (Fume Extractor) از لوله توپ میباشد، در اکثر تانک های امروزی از تخلیه کننده های دود شلیک توپ برای جلوگیری از ورود توپ به داخل محفظه خدمه تانک استفاده میشود اما بنظر میرسد با انتقال بخش خدمه تانک از برجک به Hull و بدون سرنشین بودن برجک تانک آرماتا ، نیازی به تخلیه کننده دود نیز از بین رفته است.

اما سورپرایز اصلی در زمینه قدرت آتش این تانک زمانی اتفاق افتاد که معاون نخست وزیری روسیه ، دیمیتری راگزین پس از برگزاری رژه روز پیروزی گمانه زنی محافل نظامی درباره نمونه 152 میلیمتری توپ تانک آرماتا را تایید و اعلام کرد روسیه تانک های آرماتا را به این توپ ها مجهز خواهد کرد، پیشتر نیز کارشناسان نظامی علت طراحی نسبتا بزرگ برجک این تانک را فضای کافی برای نصب توپ 152 میلیمتری دانسته بودند. بنابر اظهارات راگزین ، توپ جدید 152 میلیمتری قابلیت نفوذ در "یک متر زره فولادی" را داردهرچند مشخصات رسمی بیشتری از این توپ منتشر نشده است ، اما از حالا نگاه اکثر کارشناسان به توپ مخوف 152 میلیمتری موسوم به 2A83 که در نمونه های تانک آزمایشی Object 195 یا همان T-95 مورد استفاده و تست قرار گرفت، دوخته شده است. این توپ بدون خان طی تست ها موفق به سرعت دهانه بین 1800 تا 2000 متر بر ثانیه شده بود که برتری قابل توجهی نسبت به مهمات کالیبر 120 و 125 میلیمتری کنونی به شمار میرود.

 

                                                   T90 درمقایسه با آرماتا T14

اما کاندیدای دیگر و البته کمتر محتمل برای توپ 152 میلیمتری تانک آینده نیروهای مسلح روسیه ، توپ LP-83 است که برخلاف 2A83 یک توپ خان دار است که طی یک پروژه آزمایشی موسوم به object 292 برای نصب توپ های 152 میلیمتری روی تانک  T-80BV  توسعه یافت. در خلال تست ها این توپ موفق به رسیدن به سرعت دهانه بیش از 2000 متر بر ثانیه گردید و مزایای توپ های کالیبر بالا مدرن در افزایش دقت و قدرت پرتابه برای روسها آشکار ساخت. این پروژه پس از انجام تست ها در دهه نود بدلیل ضعف های ذاتی توپ های خاندار در برد بلند به بایگانی رفت اما شاید زمان بازگشت آن به عنوان توپ تانک آرماتا فرارسیده باشدعلاوه بر توپ اصلی ، آرماتا مجهز به یک تیربار کنترل از راه دور (RCT) 7.62 میلیمتری در بالای برجک خود است، سایت هدفگیری این سامانه میتواند در نقش یک سایت هدفگیری مستقل برای استفاده فرمانده تانک نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما در نمونه نشان داده شده در رژه امسال ، تانک فاقد مسلسل موازی بود که مشخص نیست بدلیل موقتی بودن نصب توپ 125 میلیمتری روی برجک و تعویض آن با نمونه 152 میلیمتری صورت گرفته است یا اساسا نیاز به مسلسل موازی مرتفع گردیده است.

درباره تجهیزات هدفیابی و هدفگیری تانک بدلیل عدم وجود تصویر از داخل تانک اطلاعات محدودی وجود دارد اما با بررسی نمای بیرونی تانک ، مشخص است که سایت هدفیابی توپچی سمت چپ توپ اصلی قرار گرفته و سنسور رفرنس لوله تانک در ابتدای لوله قرار گرفته است. یک ویژگی غیرمتعارف آرماتا حذف تخلیه کننده دود از شلیک (Fume Extractor) میباشد که بدلیل بدون سرنشین بودن برجک تانک آرماتا صورت گرفته است.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۴ ، ۱۴:۲۳
MILITARY ADMIN

به گزارش مجله نظامی اخبار منتشر شده از سوی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری که مدتی قبل به منظور حضور در نمایشگاه صنایع هواوفضا در روسیه  حضور داشتند ، نشان می دهد مذاکراتی بین طرف ایرانی و روسها درباره خرید جنگنده سوخوی 30 مطرح شده است. البته سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس‌جمهور کشورمان این نکته را نیز اعلام کرده است که خرید این جنگنده بر عهده وزارت دفاع است. پیش از این نیز وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از مذاکره با روسیه برای خرید یک مدل جنگنده از این کشور خبر داده بود. با این تفاسیر می توان اینگونه برداشت کرد که جنگنده مورد نظر جمهوری اسلامی ایران برای خرید از روسیه سوخوی 30 باشد هرچند در این میان شایعاتی نیز در مورد احتمال مذاکرات راجع به خرید جنگنده میگ 35 نیز به گوش میرسد اما اخبار خرید جنگنده  فلانکر سی (Flanker-C) جدی تر از سایر گزینه ها به نظر میرسد.به همین منظور تصمیم گرفتیم مشخصات فنی و تاریخچه ای مختصر در مورد این جنگنده را در اختیار مخاطبین عزیز قرار دهیم.

جنگنده چند ماموریتی سوخوی 30 در حقیقت گونه بسیار ارتقاء یافته از هواپیمای سوخوی 27 روسیه است. این هواپیما در اواخر حاکمیت شوروی سابق و به عنوان یک جنگنده چند ماموریتی سنگین و به نوعی شبیه به برنامه F-15E آمریکایی ساخته شد.تا به امروز حدود 12 مدل از جنگنده سوخوی 30 ساخته شده و به غیر از نیروی هوایی روسیه، در ارتش های 10 کشور دیگر جهان مشغول به خدمت است. در حال حاضر و بر اساس اطلاعات موجود، مدل های MK،M2 و SM از این جنگنده در روسیه در حال تولید است که البته مدل MKI این جنگنده که مخصوص نیروی هوایی هندوستان طراحی شده است،در داخل خود هند در حال ساخت می باشد و از قطعات ساخت هند و فرانسه در ساخت آن استفاده می شود.سری MK این جنگنده که برای بازار صادرات طراحی شده است، گونه ای از جنگنده با قابلیت های و توان نصب انواع سامانه ها با توجه به سفارش مشتری است. این سری از جنگنده های سوخوی 30 به کشورهایی مثل چین، ونزوئلا و ویتنام صادر شده است و با نام هایی مثل MK2، MK3 و MKK نیز در جهان هوانوردی شناخته می شود.

در بخش راداری به طور معمول از رادارهای N001 برای این جنگنده ها استفاده می شود. این رادار در مدل های اولیه از نوع پالس داپلر بوده اما در حال حاضر مدل آرایه فازی غیر فعال آن نیز توسط دفتر طراحی Tikhomirov در روسیه تکمیل شده است.رادارهای سری ژوک روسی هم گزینه دیگر برای خریداران سوخوی 30 سری ام کا است. این رادار هم دارای گونه های پالس داپلر و هم دارای مدل آرایه فازی فعال می باشد و تا شعاع 150 کیلومتری در مقابل هواپیما را پوشش می دهد.

                                             تصویری از رادار NIIP-N001

در بخش جنگ الکترونیک انواع غلاف های جنگال روسی قابلیت نصب بر روی این سری از جنگنده ها را دارند. یکی از نقاط مثبت این جنگنده امکان نصب سامانه های غیر روسی که به طور مثال به صورت بومی در کشورهای خریدار ساخته می شود، است. چینی ها از این قابلیت استفاده کرده و امروزه بسیاری از سامانه های جنگ الکترونیک و تسلیحات بومی خود را بر روی این جنگنده ها نصب کرده اند.سامانه های جستجوگر فروسرخ مثل  OLS-27 و هدف گیری روی کلاه خلبان به همراه نمایشگرهای صفحه تخت در درون کابین از جمله دیگر قابلیت های این جنگنده به شمار می آید.

                                      سامانه ی جستجوگر فروسرخ مثل  OLS-27

در بخش سیستم پیشرانه از موتورهای سری AL-31F استفاده می شود که می تواند سرعت بیشینه ای در حدود 2100 کیلومتر در ساعت پرواز کند. برد پروازی این هواپیما در حدود 3000 کیلومتر و ارتفاع پروازی آن بیش از 17 کیلومتر است. قابلیت نصب سامانه تغییر دهنده بردار رانش بر روی این موتورها نیز وجود دارد.

                                 تصویر نمونه ای ازسیستم پیشرانه سری AL-31F

در بخش تسلیحات، این هواپیما توان حمل محموله رزمی در حدود 8 تن رادار که شامل انواع موشک های هوا به هوا و هوا به سطح به همراه بمب ها هدایت شونده و سقوط آزاد را دارد. موشک های هدایت رادار R-27 و R-77، موشک هدایت فروسرخ R-73، موشک های ضد کشتی و ضد رادار سری KH-31 با سرعت نزدیک به 3 برابر سرعت صوت، موشک های تاکتیکی هوا به سطح KH-29 و KH-59 به همراه بمب های هدایت شونده سری KAB-500 و KAB-1500 از سلاح هایی هستند که می توان بر روی این جنگنده حمل کرد.

                                         تصویری از کاکپیت Su-30MKK

اما مدل بعدی که روسها در حال کار بر روی آن هستند به عنوان سوخوی 30 ام2 شناخته می شود. این هواپیما در حقیقت مدلی از جنگنده Su-30MKK است که به صورت ویژه با افزایش توان ضد کشتی برای ارتش چین ساخته شد. ذکر این نکته مهم است که در سالهای اولیه تولید سوخوی 30 ، نیروی هوایی روسیه به دلیل مشکلات مالی عملا فاقد جنگنده های این سری بود و شرکت های روسی صرفا برای صادرات این هواپیماها را تولید می کردندمشخصات و توانایی های پروازی این مدل از جنگنده سوخوی 30 تقریبا مانند همان مدل های سری ام کا بوده که در بالا به آن پرداخته شد و حتی در برخی از گزارش ها منابعی معتقد هستند که این مدل از سوخوی 30 از نمونه های صادراتی هم ضعیف تر هستند.البته این ادعا به نظر صحیح است زیرا بر اساس اطلاعات موجود چیزی در حدود 12 الی 14 فروند از این هواپیما توسط نیروی هوایی روسیه سفارش داده شده و بیشتر در امور آموزشی و آزمایش سامانه های مختلف از آن بهره برداری می شود.

                                                     سوخو 30 ام 2

اما گونه SM را شاید بتوان یکی از برترین مدلهای جنگنده سوخوی 30 اس ام دانست. این مدل از جنگنده سوخوی 30 بر پایه مدل MKI که برای نیروی هوایی هند توسعه یافته است ساخته شده و با این تفاوت که بخش عمده از قطعات غیر روسی که هندی ها در جنگنده هایشان نصب کردند در این مدل با نمونه های روسی جایگزین شده اند.  یکی از تفاوت های موجود در این مدل از سوخوی 30 با سایر گونه ها نصب بالک های کوچکی به اسم "کانارد" است که تقریبا بین محل اتصال بال و بدنه و کابین قرار دارد. در عین حال موتورهای نصب شده بر روی این جنگنده نیز از قابلیت تغییر دهند بردار رانشی برخوردار هستند که داشتن این قابلیت به همراه کانارد، مانور پذیری خارق العاده ای را به این هواپیما می بخشد. این مدل از سوخوی 30 که به صورت اختصاصی برای نیروی هوایی روسیه توسعه یافته است از یک دستگاه رادار آرایه فازی غیر فعال BARS-R بهره می برد . این رادار از ابتدا در چند مدل مختلف توسعه یافت که مدلهای اولیه آن از گونه پالس داپلر بوده و مدل جدید آن که بر روی سوخوی 30 اس ام نصب شده است از گونه آرایه فازی غیر فعال است. برد این رادار در برخی منابع در حدود 140 کیلومتر بر علیه اهداف هوایی اعلام شده است.  در بخش موتور نیز این جنگنده روسی از دو دستگاه موتور مدل AL-31FP بهره می برد و می تواند تا سرعت 2 برابر سرعت صوت پرواز کند. در بخش تسلیحات نیز این هواپیما به مانند سایر اعضای خانواده فلانکر می تواند تا حدود 8 تن سلاح را با خود حمل کند. منابع غربی اعتقاد دارند که سوخوی 30 اس ام به غیر از تسلیحات معمول این جنگنده که در بالا به آن اشاره شد، توان حمل موشک ضد کشتی یاخونت با سرعت 3 ماخ را نیز دارد. برد این مدل هم در حدود 3000 کیلومتر بوده و توان سوختگیری هوایی نیز داردارتش روسیه در حال حاضر تعداد 60 فروند از این جنگنده را خریداری کرده است که بین نیروی هوایی و دریایی این کشور تقسیم می شود. یگان های هوادریای نیروی دریایی روسیه نیز از جمله کاربران جنگنده سوخوی 30 اس ام هستند.

                                 سوخو30 اس ام نیروی هوایی روسیه

به هر حال آنچه که درباره سوخوی 30 می توان گفت این مسئله است که جنگنده ای بسیار مانور پذیر، خصوصا در مدل اس ام، با قابلیت پرواز در برد و ارتقاع بالا با سرعت مناسب و توان حمل حجم گسترده ای از انواع تسلیحات و سامانه های پیشرفته راداری و جنگ الکترونیک است که به خوبی می تواند نیازهای کشورمان را چه در ماموریت های پدافندی و چه آفندی برآورده کند. البته با قطعیت خرید این هواپیما و اعلام جزئیات بیشتر درباره جنگنده مورد نظر ایران، می توان با دقت و عمق بیشتری به معرفی آن پرداخت.

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۶ شهریور ۹۴ ، ۱۵:۲۰
MILITARY ADMIN

منابع آگاه اعلام کردند عربستان سعودی در مرحله پیشرفته ای از مذاکرات با دولت آمریکا برای خرید دو کشتی جنگی قرار دارد که دو طرف شاید تا پایان امسال در این خصوص به توافق برسند. به گزارش مجله نظامی به نقل از رویترز خرید این دو کشتی جنگی که ارزش آنها به بیش از یک میلیارد دلار می رسد در چارچوب برنامه میلیاردها دلاری توسعه ناوگان دریایی عربستان سعودی در خلیج (فارس) با کشتیهای پیشرفته آمریکایی صورت می گیرد که قایقهای جنگی کوچک را نیز شامل می شود.با وجود تنشهایی که در خصوص توافق هسته ای ایران بین ریاض و واشنگتن وجود دارد اما روابط نظامی دو کشور همچنان قوی است. برخی منابع آگاه از این مذاکرات این هفته به رویترز خبر دادند آخرین اقدامات قرارداد عربستان سعودی احتمالا تا پایان امسال به پایان خواهد رسید. این منابع افزودند برنامه نوسازی ناوگان دریایی عربستان سعودی ، آموزش ، زیرساختها و تجهیزات نظامی ضد زیردریایی را نیز شامل می شود. این دومین دور مذاکرات درباره توسعه نیروی دریایی عربستان سعودی در سالهای اخیر به شمار می رود اما منابعی در آمریکا گفتند نگرانیهای عربستان سعودی در خصوص ایران موجب شد این مذاکرات زودتر انجام شود. یکی از این منابع گفت : ما هیچ تنشی در روابط بین دو دولت آمریکا و عربستان سعودی که مانع روابط اقتصادی شود نمی بینیم ، سعودیها همچنان به خرید فن‌آوری آمریکایی بسیار تمایل نشان می دهند.


                              ناوچه نیروی دریایی سلطنتی عربستان الدمام (816) در ماه مه  سال 2014

کارشناسان ملاقات  روز گذشته سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی با ، باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده در واشنگتن  را  تلاشی برای تقویت روابط  آمریکا با این کشور میدانند. رومن شوایتزر تحلیلگر مرکز «گوگنهام سکیوریتز» گفت سفر پادشاه عربستان احتمالا « راه تعداد زیادی از درخواستهای خرید تجهیزات نظامی از تولیدکنندگان آمریکایی را هموار خواهد کرد.» وی افزود مسئولان آمریکایی احتمالا پس از توافق هسته ای با ایران توجه بیشتری به بزرگترین همپیمانان آمریکا در منطقه خواهند داشت.

مسئولان آمریکایی و سعودی همچنین آخرین اقدامات را در خصوص جزئیات قراردادی به ارزش یک میلیارد و 900 میلیون دلار برای خرید 10 بالگرد ام اچ 60 آر که در عملیات دریایی بر ضد زیردریاییها و ماموریتهای دیگر استفاده می شود انجام خواهند داد. نکته قابل توجه این است که قانون گذاران آمریکایی ماه  گذشته در جریان این قرارداد قرار گرفتند. شرکت سیکورسکی ایرکرافت که یکی از شرکتهای وابسته به «یونایتد تکنولوجیز کورپ» است و همچنین شرکت لاکهید این بالگردها را تولید خواهند کرد. شرکت سیکورسکی ژوئن گذشته اعلام کرد عربستان سعودی ارائه درخواست تعداد بیشتری از بالگردهای بلک هاوک را بررسی می کند و همچنین تلاش می کند ناوگان کنونی خود را که 80 بالگرد دارد دوبرابر کند. مسئولانی در وزارت امور خارجه آمریکا از توضیح درباره فروش تسلیحاتی مشخص به عربستان سعودی خودداری کردند اما گفتند از زمانی که سعودیها وارد جنگ بر ضد گروه داعش شده اند و ناآرامیها در یمن گسترش یافته است به صورت دائم با مسئولان سعودی در تماسند.


- Romeo - Lockheed Martin                                              MH-60R

Sikorsky UH-60 Black Hawk                                        

یکی از بزرگترین قراردادهای عربستان سعودی با شرکتهای آمریکایی در سالهای اخیر ، قراردادی به ارزش 13 میلیارد دلار است که فوریه 2014 برای خرید خودروهای زرهی سبک اعلام شد. واحد کانادایی شرکت «جنرال داینامیکس» عهده دار اجرای این قرارداد میباشد. شرکت بوئینگ نیز در قراردادی به ارزش 33 میلیارد و 400 میلیون دلار 84 فروند از جدیدترین سری جنگنده های اف15 برای عربستان سعودی خواهد ساخت که این قرارداد دهها بالگردی که شرکت سیکورسکی تولید می کند را نیز شامل می شود. تاد بلیچر سخنگوی رسمی بوئینگ گفت اولین این جنگنده های «اف 15» در پایگاه هوایی ادواردز در کالیفرنیا مراحل آزمایشی را سپری می کنند.



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۶ شهریور ۹۴ ، ۰۱:۵۶
MILITARY ADMIN

دو ستوان زن ارتش آمریکا توانستند با سپری کردن دوره ویژه آموزش نظامی به عنوان اولین رنجرهای زن این کشور فارغ التحصیل شوند. به گزارش مجله نظامی به نقل از رویترز و اسوشیتدپرس ، شی هاور و کریستین گریست دو زنی بودند که پس از گذراندن دوره سخت آموزشی روز گذشته به عنوان نخستین زنان تکاور یا رنجر ارتش امریکا فارغ التحصیل شدند و گواهینامۀ دوره 62 روزۀ رنجر در پایگاه "بنینگ" ایالت "جورجیا" را در کنار 94 سرباز مرد دریافت کردند. این دوره آموزشی در برگیرندۀ تمرینات بدنی و روانی بسیار سختی است به طوری که از 19زن و 381 مردی که 62 روز قبل این دوره را آغاز کردند تنها 96 تن آنان توانستند فارغ التحصیل شوند و بیش از نصف سربازان در چهار روز نخست تمرینات از ادامه کار انصراف دادند. وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که به سربازان در این دوره غذای اندک و فرصت کم برای خواب داده شده و در ضمن از آنان خواسته شده که برای ۲۰ ساعت در روز در سه محیط مختلف آب، هوا و زمین فعالیت کنند؛ آنها همچنین باید مسافت بیش از ۳۷۰ کیلومتر را در طول دوره راهپیمایی می‌کردند. عکس های منتشر شده این دوره سخت آموزشی و مراسم فارغ التحصیلی دو کماندوی زن را نشان می‌دهد.



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۵ شهریور ۹۴ ، ۲۳:۲۳
MILITARY ADMIN


به گزارش مجله نظامی نمایشگاه تخصصی هوافضای روسیه با عنوان سالن بین‌المللی هوانوردی و فضا MAKS سال ۲۰۱۵ در حالی پایان یافت که انبوهی از اخبار ضد و نقیض با خود برای متخصصین صنایع هوافضا در سراسر جهان و علاقه مندان فراوان این صنعت در ایران به همراه داشت.بی شک این اخبار در بخش نظامی ، گمانه زنی های بیشماری را برای اقشار مختلف کارشناسان اعم از داخلی و خارجی ، دوست و دشمن ، رقم زده است به ویژه اینکه شایعات بسیار جدی در مورد قراردادهای آینده ایران و روسیه در صنایع نظامی قوت گرفته است.این نمایشگاه یکی از معتبرترین نمایشگاه‌های هوافضا می‌باشد که هر دو سال یک بار در حومه مسکو در شهر ژوکوفسکی برگزار می‌گردد. در نمایشگاه‌ گذشته‌ ی MAKS در حدود ۸۵۰ شرکت هوافضایی از ۴۰ کشور جهان حضور داشتند که از این تعداد، ۳۰ شرکت از ایران شرکت داشتند.

                                  سخنرانی ولادیمیر پوتین در مراسم افتتاحیه ماکس 2015

در مورد برنامه ی ایران در ماکس ۲۰۱۵ دکتر شهرام واقفی نژاد- مدیرعامل شرکت آسمان فناوران و نماینده ماکس در ایران طی مصاحبه ای قبل از عزیمت برای حضور در نمایشگاه گفت : نمایشگاه هوایی ماکس ۲۰۱۵ در واقع وارث اولین نمایشگاه هوایی روسیه است که از سال ۱۹۱۱ برگزار می شود. در زمان اتحاد شوروی این نمایشگاه به صورت مانورها و جشن های هوایی ادامه داشت اما به شکل کنونی خود بعد از فروپاشی اتحاد شوروی از سال ۱۹۹۳ شروع به کار نمود. ماکس یکی از نمایشگاههایی است که در نوع خود در سطح بسیار بالایی برگزار می گردد به همین علت هم اغلب شخص رئیس جمهور روسیه آن را افتتاح می کند. ماکس جزء برترین نمایشگاههای هوایی دنیا است و در مجموع در کنار ایرشوهای لبورژه پاریس که از قدیمی ترین و وسیع ترین نمایشگاه های جهان و نمایشگاه دبی که از نظر حجم قراردادهای منعقد شده در آن پیشرو می باشد، قرار دارد. نمایشگاه ماکس به لحاظ وسعت فناوریهای پیشرفته ارائه شده در آن نسبت به سایر نمایشگاه ها بزرگتر می باشد. به همین دلیل هم نمایشگاه ماکس یک اتفاق بزرگ در دنیا به حساب می آید که هر دو سال یکبار در روسیه برگزار می گردد. برای ما از نظر برقراری ارتباط با صاحبان صنایع هواوفضا، خرید محصولات و فناوری های مرتبط بسیار حائز اهمیت می باشد. امسال حدود ۷۵۰ کمپانی در نمایشگاه شرکت خواهند داشت که احتمالا تا روزهای پایانی این آمار اضافه هم خواهد شد. شرکت کنندگان از ۴۰ کشور جهان که دارای صنایع و فناوری های هواوفضا می باشند امسال حضور خواهند داشت و لازم به ذکر است که در دوره گذشته در حدود ۲۱ میلیارد دلار قرارداد در این نمایشگاه بسته شده است. کشور ایران نیز از همان دوره های آغازین نمایشگاه، پس از فروپاشی اتحاد شوروی به صورت بازدیدکننده و بسیار محدود حضور داشت. از سال ۲۰۰۰ به بعد شکل حضور ایران در نمایشگاه متفاوت شد، هیات ها از سازمان های دولتی مرتبط با صنایع هوایی و فضایی ایران در سطح کارشناسی و مدیریتی حضورشان پررنگ تر شد. ایران در سالهای بعد از ۲۰۰۰ با غرفه های کوچک ۸ یا ۱۲ متری حضور خود را فعال تر نمود تا اینکه ما امسال یک غرفه بزرگ ۱۰۵ داریم و مجموعه ای از شرکتهای هوایی و فضایی و بخش خصوصی حضور دارند، و اکنون به مرحله ارائه محصولات رسیده ایم. محصولاتی که ایران قرار است امسال در این نمایشگاه ارائه دهد، در بخش فضایی شامل تعدادی ماهواره که ایران به فناوری آن دست پیدا کرده است و تعدادی ماهواره بر ارائه خواهد داد (مصاحبه مربوط به قبل از آغاز نمایشگاه). در بخش هوایی نیز ماکت تعدادی بالگرد و هواپیما که در دست طراحی داریم و بعضی از آنها ساخت داخل است ارائه خواهیم داد. بخش خصوصی نیز به معرفی قطعات و زیرسیستم های ساخته شده در ایران، موتورهای هوایی و سیستم های ناوبری که طراحی و ساخته شده، معرفی می گردد. در غرفه ایران محصولات تحت عنوان سه برند معرفی می گردند. یکی مرکز ملی فضایی ایران، دیگری شرکت «اویکو» به نمایندگی از بخش هوایی و همچنین اتحادیه صنایع هوا و فضا که از سوی بخش خصوصی حضور دارد، علاوه بر آن پژوهشکده شریف پژوهان به نمایندگی از بخش دانشگاهی نیز شرکت می نماید. در کل حدود ۴۰ شرکت ایرانی چه به صورت حضور در غرفه و چه به صورت بازدید کننده در نمایشگاه از بخش دانشگاهی گرفته تا بخش خصوصی و سازمان های دولتی صنایع هواوفضایی حضور خواهند داشت. امسال فضای نمایشگاه نسبت به سالهای قبل کمی متفاوت است و برای کشور ما شرایط بین المللی جدیدی رقم خورده است. دستاوردهای مورد انتظار برای ایران شامل یکسری همکاریهای دو جانبه میان بخشهای خصوصی روسیه و ایران است به علاوه همکاری در زمینه تولید محصولات و فناوری های مشترک، خرید محصولات روسی که احتمالا در بخش های دولتی دنبال می شود. یکی از موضوعاتی که ما امسال وارد می شویم بحث فناوری پیشرفته مرتبط با هوا و فضا می باشد که انتظار می رود مشتریانی در بازارهای بین المللی بیابد و قطعا با قیمتهای قابل رقابت نیز ارائه می گردد. در واقع موضوع توسعه صادرات امسال از مباحث جدیدی است که ایران مد نظر قرار داده است.

دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران در دیدار از نمایشگاه ماکس ۲۰۱۵

دکتر سورنا ستاری ، ۲۶٫۰۸٫۲۰۱۵ طی یک مراسم ویژه در افتتاحیه نمایشگاه ماکس ۲۰۱۵ حضور داشتند و به همراه رئیس جمهور روسیه ، ولادیمیر پوتین و جمعی دیگر از مقامات سایر کشورها به بازدید از غرفه های نمایشگاه پرداختند. در این بازدید بسیاری از محصولات و دستاوردهای نوین صنعت هوا و فضا به هیات بازدید کننده همراه رئیس جمهور معرفی شده و هواپیماهای جنگنده و مسافربری روسیه به اجرای پرواز نمایشی پرداختند. آقای دکتر ستاری در پاویون جمهوری اسلامی ایران به گفتگو با خبرنگران پرداختند. در زیر متن کامل گفتگو با آقای دکتر ستاری ارائه می گردد.

         به نظر جنابعالی نمایشگاه هوایی ماکس ۲۰۱۵ در توسعه صنایع هوا و فضای جهان چه نقشی را ایفا می نماید؟

 

دو کشور ایران و روسیه برای اولین بار در حال تشکیل کمیته هوا و فضا هستند وهمزمان این فرصت ایجاد شد که از نمایشگاه هوایی ماکس هم بازدید نمایم و از این نظر خوشحال هستم. امسال هیات بزرگی از سوی کشور ایران نیز در این نمایشگاه حضور دارند و یکی از بزرگترین سرمایه گذاریهایی که در آینده نزدیک در ایران انجام خواهد شد، سرمایه گذاری در حوزه توسعه صنایع هوا و فضا می باشد. کشور روسیه همیشه در صنایع و به ویژه در حوزه صنایع هوایی از پیشرفته ترین کشورها بوده است و به همین دلیل هم ایران همیشه تمایل زیادی به همکاری نزدیک با روسیه در حوزه هواپیماهای غیر نظامی، هواپیماهای نظامی و صنایع فضایی دارد. در این بین تکنولوژی روسیه بیش از هر چیزی مورد توجه است. به همین دلیل من امیدوارم که با بازدیدها، جلسات و مذاکراتی که با طرف روس انجام می دهیم به زودی بتوانیم زیرساخت مناسبی را برای همکاری با این کشور فراهم نماییم.

 

         شما همکاری ایران و روسیه را در زمینه موشکهای اس ۳۰۰ چگونه ارزیابی می کنید و در حال حاضر وضعیت ارسال این سامانه در چه وضعیتی قرار دارد؟

 

من اطلاعات دقیقی از ریز قرارداد ندارم، تنها چیزی که است می دانم موضوع تحویل سامانه موشکی اس ۳۰۰ در روال منطقی خود و در حال انجام و پیگیری است، بدون اینکه هیچ مشکلی داشته باشد. چون این موضوع در حوزه وزارت دفاع ایران است من اطلاع دقیقی از وضعیت این قرارداد ندارم.

 

         چه قراردادهایی را با روسیه امضاء کردید و چه قراردادهایی را در آینده مورد امضاء قرار خواهید داد؟

 

ما در این سفر بیش از ۱۰ قرار داد و تفاهمنامه امضاء خواهیم کرد. اگر اجازه بدهید در روز آخر سفر به اطلاع خواهیم رساند که چه قراردادهایی امضاء شده است. موضوعی که بسیار مهم است، اینکه هیچگاه سطح روابط ایران و روسیه به ویژه در حضوزه تکنولوژی و صنعت تا این اندازه در سطح مطلوبی قرار نداشته است.

اخبار , حواشی و شایعات بسیار جدی حول محور ایران در طول برگزاری نمایشگاه

تهران در حال مذاکره در مورد خرید جنگنده های سو-۳۰ و جتهای آموزشی یاک-۱۳۰ است : ایران نه فقط به خرید هواپیماهای نظامی و تجهیزات نظامی نیروی دریایی بلکه به تولید این نوع تجهیزات علاقمند شده است. یک منبع نظامی دیپلماتیک این مطلب را گزارش داد. این منبع در نمایشگاه “ماکس-۲۰۱۵″ گفت: “ایران در حال حاضر مذاکرات در مورد خرید چند جنگنده سو-۳۰ و چند چت پیشرفته آموزشی یاک-۱۳۰ و همچنین کشتی های سطحی کلاس”ناوچه” و زیردریایی ها را انجام می دهد”. به گفته این منبع، ایران در زمینه همکاری های نظامی و فنی با روسیه می خواهد نه فقط خریدار باشد بلکه به توسعه مشترک و تولید مجاز این نوع سلاح در خاک خود علاقمند است.” مذاکرات در مورد همکاری در زمینه ساخت هواپیماها در چارچوب نمایشگاه “ماکس-۲۰۱۵″ صورت گرفت.قطعا این بخش از اخبار نظر به ابعاد نظامی آن و محدودیتهایی که در سالهای بعد از انقلاب اسلامی ایران بر صنایع هوایی کشورمان تحمیل شد بیش از تمامی خبرهای دیگرنظر کارشناسان حوزه صنایع هوافضا را به خود جلب میکند.حضور جنگنده های سوخو۳۰ هر چند به تعداد محدود میتواند سرآغازی برای نوسازی نیروی هوایی ایران باشد که در سالهای اخیر حضور جنگنده های مدرن را بیش از هر زمان دیگری طلب میکند.همچنین اصرار مقامات ایرانی در موضوع تولید داخلی صنایع دفاعی ، مطلبی کاملا هوشمندانه میباشد که خوشبختانه مسئولین امر اهمیت این موضوع را به خوبی درک کرده اند.هر چند این بار عنایت بیشتر مسئولین بر صدق رفتار طرف مقابل بسیار بیشتر از قبل لازم است تا تجربه ی تلخ پروژه هایی مانند جنگنده شفق که علیرغم امتیازات بالقوه آن با کارشکنی طرف روسی روبه رو شد، تکرار نشود.

Sukhoi Su-30 - Flanker- C                                       

Yakovlev Yak-130 - Mitten                                           

راگزین: امید روسیه برای فروش فن آوری هوایی به ایران در آینده : دیمیتری راگزین ، معاون نخست وزیر روسیه در چهارچوب افتتاحیه ی نمایشگاه ماکس-۲۰۱۵ به ریانوواستی اطلاع داد: روسیه قصد دارد در آینده ای نزدیک محصولات صنعت هواپیمایی میهنی خود را به ایران ارسال نماید. دیمیتری راگزین ، معاون نخست وزیر روسیه و سورنا ستاری معاون رئیس جمهور ایران در جریان نمایشگاه بین المللی هوافضای ماکس-۲۰۱۵ با نمونه های آینده و معاصر فن آوری هوایی تولید شرکت های مشترک صنعت هواپیمایی آشنا شدند. در غرفه ی شرکت ” ایرکوت” راگزین و ستاری مدل شبیه سازی شده ی هواپیمای مسافربری آینده MC-21 را آزمایش کردند. آقای راگزین در جریان بازدید از غرفه ها، مهمان ایرانی را با ویژگی ها و تجهیزات هواپیماهای نظامی روسی آشنا کرد. هیات ایرانی از نمونه های نمایشگاهی هواپیماهای سو-۳۵ ، میگ-۲۹، پاک فاT-50 و غیره بازدید کردند. ضمنا به مهمانان مجموعه ی ابزار فن آوری آموزش برای جنگنده ی میگ ۲۹ توسط سی دی را نشان دادند. راگزین گفت: ” ما بعید نمی دانیم که ایرانی ها می توانند یکی از شرکای ما در زمینه خرید فن آوری های هوایی میهنی باشند. ” به گفته ی وی بین روسیه و ایران همکاری در زمینه انرژی اتمی پیشرفت می کند. راگزین گفت: ” این همکاری ممکن است در زمینه ی صنعت هوایی ، کشتی سازی، صنعت هوافضایی و استفاده از خدمات فضایی نیز توسعه یابد. ”

پیشنهاد طرف روسی برای تولید سوخوی سوپرجت در ایران :

یوری سلیوسار، رئیس شرکت مشترک ساخت هواپیما UAK شرح داد : طرف روسی به ایرن پیشنهاد می دهد که طی خرید سوخوی سوپر جت ۱۰۰ ، تولید انبوده آن در خود ایران صورت گیرد. این هواپیما برای حمل ۹۸ مسافر در مسافت تقریبی ۴٫۴ هزار کیلومتر است. اولین پرواز هواپیما در ماه می سال ۲۰۰۸ بود وبهره برداری تجاری از آن در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت.


احتمال ورود هواپیماهای “سوخو سوپرجت” روسیه به ایران : ماکسیم سوکولوف، وزیر حمل و نقل روسیه از انجام مذاکراتی برای تحویل هواپیماهای مسافربری “سوخو سوپرجت” روسیه به ایران خبر داد. سوکولوف در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در باره احتمال تحویل این هواپیماها به ایران گفت: “اطلاعاتی در دست دارم که مذاکرات در این مورد در حال انجام است”. وی افزود: “همتایان ایرانی ما به هواپیماهای سوخو سوپرجت و دیگر ماشین آلات روسی وابسته به حمل و نقل علاقه دارند”. وزیر حمل و نقل روسیه یادآور شد که در سال گذشته هیات های روسیه و ایران در حاشیه نشست وزرای حمل و نقل کشورهای ساحلی خزر در شهر آستراخان، مسائل مرتبط با همکاری دوجانبه در این عرصه را به طور مبسوط مورد بحث قرار داده و هیات ایرانی به این منظور از بندر اولیا در استان آستراخان نیز بازدید کرده بود.


راگزین: قرارداد خرید اس-۳۰۰ توسط ایران در نمایشگاه ماکس-۲۰۱۵ امضاء نمی شود :

دیمیتری راگزین ، معاون نخست وزیر روسیه در آغاز به کار نمایشگاه ماکس-۲۰۱۵ به ریانوواستی اطلاع داد: امضای قرارداد بین ایران و روسیه برای خرید سامانه ی موشکی اس-۳۰۰ در چهارچوب کار نمایشگاه هوایی ماکس-۲۰۱۵ برنامه ریزی نشده است.

راگزین ضمن پاسخ به پرسش ریانوواستی درخصوص اینکه آیا قرارداد خرید اس-۳۰۰ توسط ایران در چهارچوب نمایشگاه امضاء خواهد شد گفت: ” در چنین میدان هایی همچون ماکس ، کلا قراردادهای نظامی که مرتبط با زمینه های هوایی و فضایی امضاء می شوند اما قراردادهایی که برای ضربه زدن به هوا و فضاست در جاهای دیگر منعقد میگردند. ”

این گزارش خلاصه ای از مهمترین اخبار رخ داده در ماکس 2015 میباشد.این نمایشگاه حواشی و خبرهای داغ دیگری در خود جای داده است که در گزارشهای بعدی به آنها میپردازیم.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۱۰ شهریور ۹۴ ، ۱۵:۱۰
MILITARY ADMIN